Jeg ble mishandlet og forsto det ikke

lame or hero

Føler du at du blir manipulert i forholdet? Føler du deg forvirret, ute av balanse og ofte hjelpeløs? Får hver krangel med ham/henne deg til å føle deg som at du er den skyldige istedet for offeret?
Du har kanskje ingen synlige blåmerker, men sinnet ditt blir stadig skadet. Det er kanskje ikke slik at kroppen din blør, men hjertet ditt gjør det, etter hver kamp. Dette er tegn på at du er utsatt for psykisk overgrep i et skadelig forhold.
Mishandling begrenser seg ikke til fysisk skader. Det omfatter alle handlinger som får deg til å føle deg håpløs og kontrollert av partneren din.

En rekke rapporterte hendelser viser tydelig at offeret ikke selv alltid oppfatter lidelsene fordi partnerens gode handlinger etterpå overskygger fullstendig den dårlige behandlingen. «Han kommer sikkert til å gjøre det godt igjen etter den dårlige oppførselen….»
Dermed blir den skadelidende for klengete og tilknyttet til mishandleren. Inntil offeret innser dette vil mesteparten av personligheten gå tapt og svekke offeret.
Det er viktig å innse tidlig hva som er galt slik at du kan redde deg selv fra å bli ødelagt i hendene på en overgriper.

Her er noen tegn som vil hjelpe deg med å oppdage en slik type:

  1. Du bestemmer deg for å gå inn i et forhold med intensjonen og troen på at partneren din vil endre seg etterhvert.
    Dette er det som gir ham muligheten til å begå overgrep hver eneste dag. Det er du som fortsetter å gi han rom og anledning til det. Ignorer aldri de første tegnene på misbruk eller skadelige handlinger. Tafattheten din vil bare la det vokse seg større. Derfor må du redde deg selv før det blir til tortur
  2. Du opplever deg selv som en marionett i hendene på partneren din. Det er et tegn på at du er i et voldelig forhold. I begynnelsen vil han be deg om å droppe planene dine og bli hos ham eller gi slipp på venner eller å insistere på at du må være enig i det han sier. Gradvis vil han bli den dominerende i livet ditt, noe som vil drepe  uavhengigheten din. Du mister selvtilliten og blir avhengig av den andre i alt. Å være i et godt forhold betyr at man er sammen med en som vil gå ved siden av seg.
  3. Du må forstå forskjellen mellom besittelse og usikkerhet. Du har all rett til å være eiesyk om partneren din, men hvis alt han gjør får deg til å tvile på forholdet må du tenke deg om to ganger. Kjærlighet handler om tillit og omsorg. Du bør ikke føle deg urolig. Hvis du velger å være begrenset av frykt og usikkerhet vil du ødelegges av misbruket.
  4. Slutt å klandre deg selv for hans feil. Ikke la ham overbevise deg om at du er problemskaperen. Vær på vakt om han forsøker å fange deg i et nett av ord. Ditt beste kompass er din intuisjon. Du må overse hva den andre personen sier og få kontakt med magefølelsen. Følg magefølelsen!

Uansett hvor spesiell han fikk deg til å føle deg og uansett hvor mange flotte øyeblikk dere hadde sammen så vil et skadelig forhold ende i det øyeblikket man erkjenner hva det er.
Om du får en mistanke om at det er slik bør du snakke om det med mennesker som står deg nær. Snakk om forholdet ditt, snakk om hva som opprører deg og snakk om en reell løsning. Få klarhet i tankene dine.

Det er bedre å vente på den verdige partneren enn å gå inn i et forhold med én som ikke verdsetter deg.

Fritt oversatt fra: https://themindsjournal.com/i-was-in-an-abusive-relationship-and-i-didnt-even-know-it/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..