Supergirls kryptonitt

supergirl_close_up_by_enjinight-d48xcl5Ikke alle overlevende fra narsissistisk misbruk er medavhengige. Mange er faktisk svært følelses-intelligente Superempater.
Følelses-intelligente mennesker er ekstremt tiltrekkende for personer med avvikende personlighetsforstyrrelser, slik som narsissister og psykopater, av den enkle grunn at disse innsiktsfulle personene har alle kvalitetene som overgriperen mangler.

Overlevende fra narsissistisk misbruk er ikke ødelagt!
Tvertimot, vi har superkrefter som gjør at vi ikke bare klarer å reparere oss selv fra påkjenningen ved å ha vært i et skadelig giftig forhold med en overgriper, men også ved å bli fantastiske partnere i sunne forhold på jobben, i familien og i kjærligheten.

Her er noen av superkreftene overlevende fra psykisk mishandling er alene om å ha
(og som de bør passe godt på):

 1. Høy grad av empati og medfølelse. Overlevende som jeg har jobbet sammen med viser en utrolig evne til forståelse for sine medmennesker og enkelte har virkelig dyptgående intuitive evner.
  Mange beskriver seg selv som empater som i hovedsak betyr svært intuitive personer med en dyp medfølelse for alle levende vesener og naturen.
  .
 2. En fremtredende evne til å gjøre gjengjeld og inngå kompromiss.
  Om du er i et forhold med en narsissist eller en annen type psykisk overgriper og  opplever at du må forklare hva som er følelsesmessig sunn fornuft så forteller det mer om overgriperen enn om deg.  Om du må forklare hvordan å være human; vel hallo…Houston vi har et problem!
  .
 3. Integritet og ekthet. De fleste overlevende har den forbløffende styrken at de har ydmykhet nok til å vite når de har ansvaret for sin egen ulykke, for deretter å gjøre nødvendige tiltak for å endre det. Desverre har ikke overgriperen denne evnen, derfor vil både Gaslighting og beskyldninger/projeksjon forverre den allerede utsatte situasjonen som den overlevende befinner seg i.
  Når han/hun har kommet seg unna misbruket vil den overlevende kunne forsterke og gjenopprette grunnverdiene ved å legge føringer for et sunnere samspill i kjærlighet, arbeid og med familie, i fremtidige forhold.

  .
 4. Villighet og kapasitet til å la et forhold modne til et voksent forhold med ekte intimitet. En empatisk overlevende vet vanligvis hva som må til for å oppleve et sunt kjærlighetsforhold. Denne forståelsen omfatter bevisstgjøringen om at på et tidspunkt vil den blinde forelskelsesfasen dabbe av og tårer- og svettearbeidet med ekte intimitet (og «du glemte dolokket oppe» frustrasjonene) ved å virkelig bli kjent med hverandre på et dypere nivå begynne.
  Husk at ekstreme psykologiske misbrukere pleier å peile seg inn på personer som vet hvordan de kan skape et godt forhold etter at den fantastiske forelskelsfasen er over, innbefattet det å betale regninger, barneoppdragelse, husarbeid og alle de andre møkkete og kjedelige oppgavene.
  Vi vet at psykologiske misbrukere ikke har den samme evnen til å utvikle forholdet til et dypere, mer modent nivå og blir derfor sittende fast i sykluser med  idealisering/devaluering/dumping.
  .

  Overlevende, derimot, kan og vil komme seg videre og vil oppleve sunne kjærlighetsforhold, arbeidsforhold og familieforhold med sunne friske personer som har evnen til å gjengjelde dypere nivåer av følelsesmessig sårbarhet og bygge tillit.
  .
  Så, du forstår, håpet for at den overlevende vil bli frisk er veldig sterkt!
  .
  De samme kvalitetene som øvde en dragning på misbrukeren er også tiltrekkende for følelsesmessig friske personer.
  Når overlevende jobber seg i gjennom skadene for å bli friske utvikler de også en sterkere innsikt. Som oftest når en frisk overlever møter en potensiell overgriper går Nar Dar-alarmen av fordi etter tilfriskingen har den overlevende fin-innstilt sin evne til å foretrekke sunne forhold.
  .
  Det viktigste for overlevende i behandlingsfasen er å knytte seg til kompetente og medfølende profesjonelle hjelpere som er godkjente psykologer innenfor samlivsproblematikk og -skader; å utvide og forsterke sosiale sunne støttegrupper; å trappe opp sin egenomsorg og å praktisere sine Superkrefter som har blitt gitt til dem.
  .
  Vær stolt av at du er en Superempat og ei det!

Kilde: Superpowers of survivors

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..