Å seile under falskt flagg

170px-Harley_Quinn_(Margot_Robbie)

Har du noen gang møtt en person som, i begynnelsen da du ble kjent med ham/henne virket så hyggelig?
H*n virket morsom, ekte og likandes og et vennskap begynte å ta form. Men etterhvert som du ble bedre kjent med ham/henne så følte du liksom at noe skurret.

Den «hyggelige» personen virket plutselig bare som en maske de gjemte seg bak. Når den ekte versjonen kom frem så likte du ikke hva du så.
Mennesker som virker hyggelige til å begynne med, men som endrer seg og viser seg å være noe helt annet er mer enn vanlig.
Disse personene har skjulte negative motiver og om du ikke er forsiktig kan de ende opp med å utnytte deg.

Her er seks tegn på at en hyggelig person har en skjult negativ agenda:

  1. De er storforlangende. En som virker hyggelig, men som egentlig er en manipulator har en tendens til å være krevende. De tror at de står over alle andre og bruker andre til å oppfylle sin egne behov. Å utfordre deres utsagn og nekte å delta i deres spill kan motvirke og forhindre at du blir dradd inn i deres negativitet.
  2. Du føler deg dårlig etter å ha snakket med dem. Å føle seg dårlig eller merkelig etter å ha snakket med han/henne er som oftest magefølelsen din som kicker inn og forteller deg at noe er galt.
    Når du har å gjøre med en hyggelig person vil du føle deg positiv og glad etter å ha vært sammen med dem. Når du har å gjøre med en «ulv i fåreklær» vil du sitte igjen med en uggen dårlig følelse.
  3. Øyekontakten og kroppsspråket er merkelig. Manipulatorer vet hvordan de skal bruke øyekontakten og kroppspråket for å få deg til å stole på dem. Men hvis du ser nærmere etter vil du gjennomskue det og  se at de har en forsert måte å oppføre seg på; om blikket dveler på deg for lenge og på en ubehagelig måte kan det være tegn på at personen du snakker med har en skjult agenda. Eller du får kanskje ikke øyekontakt i det hele tatt? Et dårlig tegn.
  4. De bruker overtalelse som en lek. Noen med skjulte intensjoner og som skjuler seg bak en hyggelig fasade vil stadig bruke overtalelse for å få viljen sin. De vil bruke gruppepress for å overtale deg til å gjøre noe du egentlig ikke har lyst til. De er proffe til å manipulere menneskene rundt seg slik at de får viljen sin.
  5. De bruker humor for å fornærme deg. En hyggelig person som egentlig har negative motiver kan finne på å bruke humor for å fornærme deg. Når de sier noe fornærmende vil de fortsette med å si «Bare tulla» Dette er måten de får deg underlegen på slik at de kan føle seg ovenpå. De vil særlig bruke denne metoden når du er sammen med en gruppe mennesker for å sette deg i et dårlig lys foran de andre.
  6. Samtalene deres er alltid en-sidige monologer. Tilsynelatende hyggelige mennesker med dårlige hensikter forsøker å dominere samtalen. De manipulerer samtalen slik at alt dreier seg om dem. Dette tegnet kan det ta tid å legge merke til, men om du er sammen med disse menneskene lenge nok vil du etterhvert legge merke til at du ikke får sagt et ord og at samtalen alltid dreier seg om dem.

 

Kilde: David Wolfe / 6 signs a person has negative intentions

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..