Gråstein-metoden

angstHvordan å sulte en narkopat (narsissist/ psykopat)

Jeg har bedrevet Gråstein-metoden en stund nå og det funker! Helt fantastisk! Jeg får faktisk være i fred og begynner så smått å distansere meg til problemet og har tro på fremtiden.

Noen ganger klarer vi ikke å forlate en narsissist slik vi burde, dvs. ved å kutte all kontakt og blokkere ham/henne. Det kan være fordi vi har barn med ham eller henne eller andre årsaker. Det kan også dreie seg om en slektning som du ikke kan innføre full Nullkontakt med. Da vil det være en god ide å bruke GM (Gråstein-metoden).

GM er mer en måte å tenke på enn en metode. Du må legge vekk ønsket om å være ærlig og hederlig mot dette skadelige mennesket. Du må overbevise deg selv om at psykopaten ikke fortjener hverken din eller andres respekt. Det ligger litt i navnet at det går ut på å gjøre deg like interessant for psykopaten, som en gråstein.
Vi vet at narsissisten næres av emosjonelle reaksjoner, både positive og negative.
Hva denne metoden blant annet vil at du skal gjøre, er å slutte å gi psykopaten reaksjonene han/hun ønsker. Det betyr at selv om psykopaten trykker på dine knapper, så skal du ikke vise ham/henne at det berører deg. Du må møte dem med deres egne metoder.

Vær nøytral. Ikke avslør hvordan du har det inni deg.

Hvordan unnlater du å avsløre deg selv? Du kan for eksempel spøke bort psykopatens forsøk på å ramme deg. Hvis han/hun fornærmer deg, så le og vær selvironisk. Psykopaten er ikke sosialt intelligent nok til å forstå at du manipulerer. Istedet vil han/hun bli frustrert over at du ikke tar deg nær av hans/hennes spissfindige eller åpne forsøk på å fornærme, latterliggjøre eller sverte deg.
Ikke svar på sms/meldinger med en gang, Ta deg god tid til å formulere et nøytralt svar, vent litt og deretter sender du svaret. Vent på svar tilbake før du sender noen ny sms/melding, her kan narsissisten la deg vente fordi dette er et yndet verktøy for å utføre Silent Treatment. Stålsett deg, sett deg på hendene og VENT på svar!

Du kan også avlede psykopaten ved å rose og komplimentere ham/henne. Psykopaten elsker ros, de suger det til seg som narsissistisk forsyning. De vil ikke forstå at rosen er falsk og at du innerst inne ikke liker ham/henne. De vil heller ikke forstå det om du overdriver rosen. De vil suge det til seg uansett. Dette vil distrahere dem fra å kritisere deg og mest sannsynlig få dem til å mykne opp mot deg i håp om at det vil føre til ytterligere ros.
Ja, så enkelt er det faktisk å manipulere psykopaten. Men det krever at du undertrykker din vemmelse for psykopaten og klarer å spille skuespill. Men uansett hvordan du responderer på psykopaten, så;

Vær kort i dine svar og i din tilstedeværelse.

Du bør ikke oppmuntre til lange samtaler.
Psykopaten oppfatter din dveling som interesse for samvær og vil før du vet ordet av det invitere deg til sosiale tiltak på fritiden.

Derfor, hold samtalene korte. Unnskyld deg med at noen venter på deg eller en oppgave må utføres, slik at du må bryte opp og forlate samværet. Psykopaten har et grandiost selvbilde og vil ikke forstå at du forsøker å unnslippe ham/henne, det ville aldri falle psykopaten inn at noen ønsker å unnslippe ham/henne. De tror at alle nyter samværet med dem.

Samtidig ønsker du ikke å være så avvisende at det vekker narsissistisk raseri. Da kan kampanjen mot deg utvikle seg til å bli enda vanskeligere å håndtere. Bruk din intuisjon til å finne en balanse.

Hvis du har det bra så si det motsatte. Og overdriv.

 

Narsissisten tåler ikke at offeret har det bra, hverken under relasjonen eller etter bruddet. Psykopaten vil skru sabotasjeaktiviteten opp flere hakk hvis han/hun mistenker at du er lykkelig. Derfor, når du begynner å komme ovenpå og se lys i tunnelen så hold det for deg selv.
Ikke del det med psykopaten eller hans/hennes flygende aper. Hvis en av dem spør «har du det bra?» så forstå at det er fisking på gang. Fortell da hvor ille det går og smør gjerne tykt på.

Gråsteinmetoden er den relasjonelle versjonen av «spill død». Psykopaten sniffer på oss og dytter oss kanskje med snuten for å se om det er liv. Vi ønsker å gjøre oss så uinteressante at psykopaten mister interessen for oss og går videre for å jakte på et annet offer.

Jeg oppmuntrer med dette på ingen måte til å starte en lek med psykopaten. Det er farlig! GM skal kun brukes der hvor man ikke har mulighet til å kutte psykopaten ut av livet sitt!

Les fortsettelsen her: Etterskjelv

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..