Alle gode ting er 3

Business_kjaerlighet

“Love is just a word until someone comes along and gives it meaning.”
~ Unknown

Det er sagt at vi egentlig elsker kun tre personer i løpet av livet.

Det sies også at vi trenger hver og en av disse kjærlighetene av forskjellige årsaker.

Den første opplever vi antagelig når vi er ganske unge, allerede på videregående.
Det er den idealiserte kjærligheten – den som liksom er tatt rett ut av et eventyr.
Dette er kjærligheten som appellerer til oss og får oss til å tekkes samfunnets uskrevne regler og sannsynligvis vår families regler. Vi går inn i det med troen på at dette vil være vår første og eneste kjærlighet og vi bryr oss ikke om det ikke føles helt riktig, eller at vi må svelge «noen kameler» for å få det til å fungere fordi innerst inne tror vi at det er slik kjærligheten skal være.
Det er fordi med denne type kjærlighet er det viktigere for oss hvordan andre ser oss enn hvordan vi egentlig føler. Dette er en kjærlighet som ser bra ut.

Kjærlighet nr. 2 er den vanskelige kjærligheten, den som lærer oss hvem vi er og hvor ofte vi ønsker eller trenger å være elsket.
Dette er den kjærligheten som gjør vondt, enten gjennom løgner, smerte eller manipulasjon.
Vi tror vi velger annerledes enn med den første, men i virkeligheten velger vi fortsatt ut i fra trangen til å lære og vi kjører på.
Den 2. kjærligheten kan fort gjenta seg, vi gjentar den fordi av en eller annen grunn så tror vi at den vil ende annerledes hver gang.  Likevel så ender det dårligere enn forrige gang hver eneste gang vi forsøker.

Noen ganger er det usunt, ubalansert eller til og med narsissistisk. Det kan dreie seg om følelsesmessig, mental eller fysisk mishandling eller manipulasjon, og mest sannsynlig er det et høyt dramanivå.
Det er nettopp det som holder oss avhengig til dette eventyret, fordi den følelsesmessige berg- og dalbanen med sine oppturer og nedturer gjør oss til følelsesmessige junkier som håper på et nytt fix, at nedturen snart skal gå oppover og løfte oss til nye høyder.
I denne formen for kjærlighet oppleves det at det å få det til å fungere er viktigere enn å vurdere om man egentlig burde forsøke.

Det er kjærligheten vi ønsket skulle være den rette.

Og den tredje er kjærligheten vi aldri så komme. Den som ser helt feil ut og som raserer enhver ide vi klamret oss til om hva kjærlighet burde være.
Dette er kjærligheten som kommer så lett at det ikke virker mulig. Det er den slags hvor forbindelsen ikke kan forklares og den slår beina under oss fordi vi planla det aldri slik.

Dette er kjærligheten der vi blir sammen med noen og det bare passer – det er ingen forventninger om en idealpartner eller om hvordan begge skal oppføre seg, ei heller  forventninger om at den andre må endre seg for å bli annerledes enn h*n er.
Vi blir rett og slett godtatt som den vi er og det ryster oss i grunnvollene.
Det er ikke slik vi forutså at vår kjærlighet ville være og det følger ikke de reglene vi så for oss at vi kunne leke oss trygt med.
Det ødelegger våre forutbestemte forestillinger og viser oss at kjærligheten ikke nødvendigvis må være slik vi tror for at den kan være sann.
Dette er kjærligheten som fortsetter å banke på vår dør uansett hvor lang tid det tar oss å svare.  Det er kjærligheten som rett og slett føles riktig.

Det er ikke sikkert at alle får oppleve disse kjærlighetene i dette livet, men det kan simpelthen være bare fordi vi ikke er klare for det.
Kanskje virkeligheten  er at vi trenger å virkelig lære hva kjærlighet ikke er før vi kan forstå hva det er.

Det er mulig vi trenger et helt liv for å lære hver av disse lærdommene eller, om vi er heldige, så tar det bare noen få år.
Kanskje handler det ikke om at vi er klare for kjærlighet, men at kjærligheten er klar for oss.

Og så har vi de personene som forelsker seg en eneste gang og som beholder lidenskapen helt til sitt siste åndedrag. Tenk på de gulnede og slitte bildene av våre besteforeldre som virket like forelsket der de gikk hånd i hånd etter å ha rundet 80, som de var på sine bryllupsbilder.
Det er kjærligheten som gjør at vi undrer på om vi i det hele tatt vet hvordan å elske noen.
Noen sa til meg en gang at de var de heldige.

Men jeg tenker at egentlig er det de som opplever sin 3dje kjærlighet som er de virkelig heldige. De som er lei av å måtte forsøke og som med sine knuste hjerter lurer på om det er noe grunnleggende galt med måten de elsker på.

Men det er det ikke; Spørsmålet er heller om partneren elsker dem på samme måte som de gjør eller ikke. Bare fordi det aldri har fungert før betyr ikke at det ikke vil virke nå.
Det det virkelig dreier seg om er om vi er begrenset av hvordan vi elsker, eller om vi i stedet elsker uten grenser. (Kjærlighetens 5 språk)

Vi kan alle velge å bli hos vår første kjærlighet, den som ser bra ut og vil gjøre alle andre lykkelige.
Vi kan velge å bli hos vår andre kjærlighet i troen på at hvis vi ikke trenger å kjempe for det, så er det ikke verdt å ha.

– eller vi kan velge å tro på den tredje kjærligheten.

den som føles som hjemme uten noen begrensninger; ikke den stormfulle kjærligheten, men heller den stille fredelige natten etter stormen.
Kanskje er det noe spesielt med vår første kjærlighet og noe hjerteskjærende unikt ved vår andre, men det er noe ganske utrolig ved vår tredje.

Den vi aldri ser komme.
Den som varer.
Den som viser oss hvorfor det aldri fungerte tidligere.

Og det er den muligheten som gjør at det alltid er verdt å prøve igjen for du vet aldri når du snubler over kjærligheten.

Jeg gleder meg vilt til min 3dje kjærlighet dukker opp!

«Du fant deler av meg som jeg ikke visste eksistert og i deg fant jeg en kjærlighet jeg ikke lenger trodde var virkelig.»
~ Ukjent

*Hvis du likte dette er det hyggelig om du trykker på LIKE under her….
 Hilsen Løvetannbarnet

Save

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..